Csípős-fűszeres csirke
- 1 kg csirkemell
- 1 kanál reszelt gyömbér
- 1 kanál száraz fehérbor
- 3 kanál szójaszósz
- 1 szál újhagyma
- 2 kanál chiliszósz
- 3 kanál olivaolaj
- 2 kanál rizsecet
- 1 teáskanál hétfűszer keverék
- 1 teáskanál cukor
- 1 dl húsleves
- 1 kanál kukoricakeményítő
A csirkemellet csontozd ki, a bőrét távolítsd el. Vágd falatnyi darabokra. Keverd el a gyömbért, bort és két kanál szójaszószt. Tedd bele a húst 15-20 percre.
A hagymát vágd kétcentis csíkokra. Egy serpenyőben pirítsd meg a hagymát az olajon, majd add hozzá a chiliszószt és a hétfűszer keveréket. Ezután add hozzá a csirkehúst a páclével együtt. Amikor már megpirult, add hozzá a rizsecetet. Párold tovább 2-3 percig. Add hozzá a húslevest és takarék lángon 10-20 perc alatt párold puhára.
A szójaszósz maradékához adj egy kevés vizet és keverd el benne alaposan a keményítőt, majd öntsd rá a húsra. Folyamatosan kevergesd, amíg a leve besűrűsödik. Tésztával vagy főtt rizzsel tálald.